Lidt om mig selv

Jeg er født i 1940 og gift med Ingrid siden 1961, vi har fået 3 børn og har 5 børnebørn og 1 oldebarn.PM

Jeg er cand.teol. og har været sognepræst i Folkekirken fra 1966-2005, først i Boeslunde sogn og siden i Tersløse-Skellebjerg sogne.

Drevet af et brændende ønske om at forstå forudsætningerne for mit liv og kende de kræfter, som præger min tilværelse, besluttede jeg i gymnasiet, at jeg ville studere elektrofysik.

Men jeg endte med at vælge teologien, for hvis Gud nu er virkelig...
Det er jeg i dag overbevist om, at Han er! 
Men jeg har bevaret interessen for naturvidenskab og er meget optaget af relationen mellem kristen tro og naturvidenskab.
Jeg har suppleret min teologiske uddannelse med studier i pædagogik og psykologi. Når jeg søger at forstå, hvad et menneske er, befinder jeg mig i spændingsfeltet mellem en psykologisk og en teologisk tolkning.

I 1978 mødte jeg kristen meditation, som jeg lige siden har praktiseret regelmæssigt.
Kristen meditation har fået meget stor betydning for mig.
Jeg har deltaget i retræter og kurser i Norge, Sverige, Tyskland og England. Jeg blev hurtigt udfordret af andre til selv at lede retræter, og i foråret 2002 deltog jeg i
3 mdr. efteruddannelse i åndelig vejledning og ignatiansk retræteledelse på Loyola Hall i England.

Siden min pensionering bruger jeg gerne min tid på at give åndelig vejledning, undervise i kristen meditation og lede retræter. Jeg har også en periode været medarbejder ved religion.dk og kristendom.dk.

Åndelig vejledning

Jeg stiller mig gerne til rådighed som åndelig vejleder for dem, der ønsker støtte til at vokse i fællesskabet med Gud og blive bedre til at lytte til Gud. For det meste fører jeg vejledningssamtaler over Skype eller et andet medie. Jeg tager ikke betaling, da jeg ikke har behov for det. Jeg synes ikke, at alt skal bero på individuel gensidighed, derfor vil jeg gerne frit give det videre, som jeg selv har fået skænket, og som er blevet værdifuldt for mig. Jeg gør det i håb om at I, som kommer på retræte sammen med mig eller gør brug af mig som åndelig vejleder, får mere overskud til at være noget for andre, som har brug for jer.

Retræte

Jeg har i mange år virket som retræteleder. Jeg tager ikke mere initiativ til at udbyde retræter med individuel tilmelding, men jeg stiller mig gerne til rådighed som retræteleder for en gruppe, der har fundet sammen i et ønske om at komme på retræte. En passende gruppestørrelse er 8-16 personer. Retrætens indhold tilpasses den enkelte gruppes forudsætninger.

Jeg tager ikke honorar for at lede retræter, men vil gerne have mine udgifter til kørsel og ophold dækket. Så prisen for en retræte afhænger af retrætestedets pris og antallet af deltagere.

Du kan finde retrætetilbud med individuel tilmelding på portalen for kristne retræteudbydere: Retræte.dk

Kontakt

Jeg bor i Korsør og kan kontaktes enten på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil 6169 4121.

Hvis der er noget på min hjemmeside, du gerne vil i dialog med mig om,
er du velkommen til at sende en mail eller ringe til mig.